Daca esti elev si ai nevoie de bani de buzunar, daca esti student si nu ai prea mult timp la dispozitie, daca ai un job cu salariu redus, daca esti o mamica in concediu postnatal, daca esti pensionar si inca iti place sa butonezi pc-ul, lumis-detoatepentrutoti este sursa ta de informatii utile despre activitati si afaceri online simple generatoare de venit suplimentar. Idei de afaceri online simple, idei de joburi mici online, de toate pentru toti incepatorii care vor sa stie cum se castiga bani online din activitati platite, simple sau nu, pe net.

De toate pentru toti, utile pentru incepatorii in venit suplimentar online


A trecut timpul sondajelor online la care asteptati cel putin o jumatate de an pentru a fi platiti ! Nu e o gluma, surveystime plateste instant, dupa fiecare sondaj online, direct in paypal.Inregistrati-va, si, pe cai!

Lumis-detoatepentrutoti blog fara povesti

Am scris articolul Lumis-detoatepentrutoti.com-blog fara povesti nu doar pentru a va spune povesti. Din Lumis-detoatepentrutoti.com-blog fara povesti inteleptii pot trage concluzii despre diferentele dintre un blog personal si unul de afaceri, dar si despre cum sa-si aleaga tipul si subiectul blogului in concordanta cu propria personalitate.

BLOG LUMIS-DETOATEPENTRUTOTI.COM

Va marturisesc sincer ca, de catva timp imi pun intrebarea ce fel de blog este lumis-detoatepentrutoti.com. Si asta pentru ca acum simt nevoia sa scriu mai mult despre de toate pentru toti despre Internet decat despre bani si afaceri online si nu stiu daca nu voi pierde o categorie de cititori, ca sa nu mai vorbim de optimizarea blogului.

Am ajuns sa ma intreb, chiar, daca lumis-detoatepentrutoti este un blog. Adevarul este ca nu mi-am dorit un blog prea personal si cred ca din acest punct de vedere am reusit.

Dar acest stil adoptat impune o restrictionare a subiectelor, o elaborare atenta a articolelor si o paleta redusa de cititori, cu un anumit nivel educational, de obicei dintre incepatorii cu o mare curiozitate si sete de cunoastere.

Astfel imi explic eu, Lumis, de ce cititorii mei se schimba destul de des. Probabil curiozitatea incepatorului care vrea sa treaca de nivelul de invatacel, la unii scade ori creste atat de rapid incat nu mai au rabdarea sa astepte articole noi.

Dupa ce m-am inscris in blogalinitiative.ro si in blogawards.ro am vizitat multe bloguri ale participantilor de acolo si am observat diferente uriase intre blogurile mele si cele ale celorlalti inscrisi, fapt ce mi-a generat aceasta autoanaliza.

Raspunsuri la toate intrebarile mele recente am primit intr-un articol primit prin newsletter de la problogger scris de o romanca, Sabina, care trateaza diferente si asemanari intre blogurile personale si blogurile de afaceri. Si, pentru ca ideile de acolo au aprins in mine o flacara a unei framantari mai vechi, voi indrazni sa va pun aici punctul meu de vedere raportat la ceea ce fac aici, in lumis-detoatepentrutoti.

Sigur, m-as bucura daca, in urma articolului, voi afla si parerea voastra despre ce fel de blog credeti, sau ati crezut pana acum, ca este lumis-detoatepentrutoti.

Lumis-detoatepentrutoti este blog ?

Lumis-detoatepentrutoti este un blog pentru ca este totusi o insiruire de postari ca in blogurile personale care sunt de fapt, niste jurnale online.
Aici, doar Luminita Dinu Lumis isi spune parerea si, reusita sau mai putin reusita, ea este personala si se refera strict la ceea ce atrage atentia unui calator pe Internet atunci cand el are timp sa navigheze.

Lumis-detoatepentrutoti este un blog pentru ca este gazduit pe servere Google, are sablonul si toata "dotarea specializata" oferita de specialistii de la blogger.com. Chiar daca are domeniu propriu, nu voi omite niciodata sa specific acest lucru pentru ca fara specialistii de la blogger nu as fi reusit nimic.

Doar o concluzie, trasa din practica celui care are bloguri si cu domeniu propriu si fara, pe Blogger: blogurilor care nu au domeniu propriu li se acorda mai multa importanta decat celor care au. Asadar, daca esti un incepator care nu stii prea multe despre codificare, SEO, si alte probleme de web design si webmaster, nu te da cocos sa-ti cumperi domeniu pentru blogul din blogger.com.

Lumis-detoatepentrutoti s-a ivit din nevoia de a nota undeva lucrurile noi pe care le aflam. Este ca un carnet de notite public. Notite profesionale, insa, nu personale.

Aici, in lumis-detoatepentrutoti, nu este literatura si nici povesti, asa cum se presupune ca fiecare blog contine. Citeam de curand ca blogurile cuprind povesti. Simtiti ca articolele din lumis-detoatepentrutoti sunt povesti? Nu am nimic cu povestile, dar, recunosc, nu pot sa scriu povesti. Iar aici nu vreau si nu am intentionat vreodata sa scriu povesti.

Deci, daca asteptati sa cititi povesti in lumis-detoatepentrutoti nu va abonati prin email. La fel si daca sunteti dintre cei ce considerati ca blogul este un ziar in care, in fiecare dimineata trebuie sa cititi ceva nou.

Desi pare, lumis-detoatepentrutoti nu este un blog de afaceri al unei companii, si, avand doar doua maini de lucru care fac totul (articole scrise, munca de webmaster, optimizare pentru search engine, intretinere pagini din retele sociale) nu poate fi prea des imbogatit cu articole noi. Probabil ar trebui sa ma gandesc la o colaborare. Dar, cine colaboreaza la ceva gratis ?

Toata munca din spatele blogului, vezi ce secrete ascunde un blog, o face un singur om, cu secretele sale (dezvaluite si aici), cu bucuriile, limitarile si necazurile sale.

Si atunci, nu mai stiu ce sa cred: lumis-detoatepentrutoti nu este blog de afaceri dar nu este nici blog personal.

Sigur, am cautat, din punct de vedere SEO, sa-l transform in blog de nisa. Dar Google cu al sau algoritm in continua transformare isi schimba prea des, pentru un singur om, doar autodidact si cu putere de munca restrictionata, mecanismul.

Lumis-detoatepentrutoti este blog de nisa?

Blogurile de nisa sunt acele bloguri cu subiect restrans si specializate pe un anume domeniu. Cititorii sunt strict selectionati dintre cei interesati de subiect. De obicei, blogurile de nisa pot fi dotate cu anunturi publicitare, ceea ce le-ar putea transforma in bloguri de afaceri.

Blogurile de nisa se bazeaza pe cuvinte cheie si ele, pana la urma, pot fi si personale si de afaceri in acelasi timp.

Un blog personal, cu articole despre un singur subiect principal, cum sunt de pilda, moduri de a castiga bani online, articole care nu sunt povesti, poate fi confundat foarte usor cu un blog de afaceri online, desi el poate sa nu aiba nimic de-a face cu o afacere. Dar oricand poate fi transformat in afacere daca se doreste.

Lumis-detoatepentrutoti este blog de afaceri?

Un blog cu adevarat de afaceri este cel care prezinta produsul unei companii si care are interesul sa vanda sau sa promoveze acel produs.
Lumis-detoatepentrutoti nu este un blog de afaceri in intelesul deplin al cuvantului. Nu cred ca am practicat vreodata o promovare agresiva sau partiala a unui produs. Doar am prezentat cat am putut eu de impartial o idee, o situatie, o afacere online si v-am informat despre ea. Am evitat sa scriu despre afaceri online pe care nu le apreciez sau care am considerat ca nu aduc plusvaloare cunoasterii unui incepator in ale muncii pe Internet.

Deci, lumis-detoatepentrutoti nu este un blog de afaceri, nici macar afacere online nu este, desi s-au gasit destui ahtiati dupa bani care, profitand de informatiile blogului lumis-detoatepentrutoti sau macar de conceptul care sta la baza lui, acela de a furniza informatii pentru incepatorii care vor sa castige bani din munca pe Internet, au inceput afaceri online profitabile din vanzarea acestor cunostinte adunate gratis de pe Internet.

Lumis-detoatepentrutoti nici nu spune povesti, si nici nu vinde nimic. Nici macar nu spune povesti impuse de altii, pentru cativa banuti sau, uneori, linkuri. Daca face parte din cateva retele de bloguri de advertoriale o face pentru a putea informa cititorii despre existenta acestora.

Lumis-detoatepentrutoti este blog personal ?

Lumis-detoatepentrutoti poate fi considerat un blog personal in masura in care prezinta opiniile sincere ale unui singur om despre lucrurile si situatiile intalnite pe Internet care-i starnesc curiozitatea si interesul. De aceea are un capitol special, de toate pentru toti despre Internet.

Intr-un blog personal scrii despre hobbyuri, ai coltul tau pe web, scrii un jurnal online si poti schimba macazul cand vrei, scrii povesti personale din viata ta. Considerand Internetul ca fiind hobby-ul meu, se poate spune ca lumis-detoatepentrutoti este blog personal.

Dar nu am exagerat niciodata, cred, cu parerile mele sincere despre ce gasesc pe Internet nedorind sa stopez entuziasmul incepatorilor care trec pe aici, si aceasta caracteristica se aplica mai mult blogurilor de afaceri.

Un blog personal urmareste crearea unei comunitati in jurul sau si de aceea este bine sa contina formular de contact si formular de comentarii. Lumis-detoatepentrutoti s-a conformat regulilor, desi uneori comentariile primite nu sunt decat spam cu linkuri de afiliat care ar merita declarate ca atare. In ceea ce priveste formularul de contact, este de abordat doar in situatii cu totul speciale, cum sunt cererile de propunere in paneluri de sondaje.

Intr-un blog personal poti scrie ce-ti trece prin cap, adica povesti. Lumis-detoatepentrutoti este un blog fara povesti, deci nu prea are multe in comun cu un blog personal, din acest punct de vedere.

Lumis-detoatepentrutoti desi nu spune povesti s-a ivit dintr-o poveste. Povestea Internetului care produce bani si poate fi paiul salvator de care sa te agati in anumite momente dificile ale vietii.

Aceasta incalceala de analiza despre lumis-detoatepentrutoti ar putea continua mult si bine pentru ca despre ceea ce iubesti e greu sa te opresti a vorbi.

Eu, Luminita Dinu Lumis, autoarea blogului lumis-detoatepentrutoti, si nu Luminita Dinu Hutupan renumita sportiva de la Oltchim Craiova care apare foarte des pe Internet, (dezavantajul unui nume comun cu o personalitate), nu am putut trage nicio concluzie despre ce fel de blog este lumis-detoatepentrutoti, blogul fara povesti. Si, cu acest prilej de lamurire a numelui, va invit sa-mi fiti alaturi pe Google+ daca aveti impresia ca avem subiecte comune care ne intereseaza.

Probabil, din lumis-detoatepentrutoti am reusit sa scot un hibrid care, pentru cei bine informati in tipuri de bloguri, precum cei ce au scris articolul care a generat aceasta analiza, lumis-detoatepentrutoti.com nu este nici cal nici magar. Voi ce credeti, ceea ce a rezultat atrage atentia cumva, sau pur si simplu va nauceste in sens negativ?

In ceea ce va priveste pe voi, incepatorii de bloguri, daca va plac povestile si simtiti ca va inchisteaza un blog de afaceri profesional, atunci incepeti un blog personal. Dar daca sunteti de factura tehnica si personalitatea nu va da voie sa spuneti povesti, alegeti blogul de afaceri sau profesional. Si nu uitati, daca incepeti un blog pe Blogger si nu sunteti decat un novice in probleme tehnice, nu-i schimbati domeniul.

Cert este ca, daca vreti sa fiti un blogger fericit trebuie sa tineti cont, la alegerea tipului de blog pe care il incepeti, si de personalitatea voastra.
Se intampla cateodata sa iasa un blog hibrid, pentru ca personalitati complet disociate nu exista, dar atunci succesul blogului va fi fluctuant, iar numarul cititorilor va varia functie de personalitatea care se manifesta in articolele dintr-o anume perioada, asa cum se intampla si cu lumis-detoatepentrutoti.com.

Iar daca nu stii INCA ce fel de blog sa-ti faci, afla si alte tipuri de bloguri.

Un comentariu:

  1. Stimata Luminita Dinu, va rog din suflet sa ma ajutati. Sunt o pensionara de 63 de ani din Bucuresti si doresc sa muncesc de acasa, online. Doar dumneavoastra ma puteti ajuta sa gasesc cateva joburi care sa imi aduca un venit de 2000-3000 lei lunar sau mai mult, pentru ca am in intretinere mai multe persoane care au nevoie de ajutorul meu , iar pe mine m-au scos la pensie cu o suma dezastruoasa : 640 lei, dupa 20 de ani de munca. Va trimit adresa mea de email si va rog cu toata inima si disperarea sa ma ajutati. suciu.adriana@gmail.com Cu deosebita stima si recunostinta Adriana Suciu

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita. Astept un comentariu interesant si util. Va astept si alta data cu drag, sa descoperim impreuna cum castigi bani pe Internet cand esti doar incepator.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

GO TO TOP