Lumis-detoatepentrutoti, Idei de afaceri online simple, idei de joburi mici online, de toate pentru toti incepatorii care vor sa stie cum se castiga bani online din activitati platite, simple sau nu, pe net.

Unde si cum castigi bani din activitati platite, simple, sau nu, pe net

De toate pentru toti, utile pentru incepatorii in venit suplimentar online

Daca esti elev si ai nevoie de bani de buzunar, daca esti student si nu ai prea mult timp la dispozitie, daca ai un job cu salariu redus, daca esti o mamica in concediu postnatal, daca esti pensionar si inca iti place sa butonezi pc-ul, ia in calcul si posibilitatile oferite de Lumis in acest blog .Lumis-detoatepentrutoti ofera informatii utile pentru toti incepatorii in activitati si afaceri online simple generatoare de venit suplimentar si bani castigati din munca pe Internet.
Nu ne consideram guru in materie, vrem doar sa va ajutam .


Vacante ieftine. Alege sa devii distribuitor de vacante si vei primi ca beneficiu 51% din beneficiul firmei

Venit suplimentar online pentru toti elevii : vizitezi site-uri,completezi oferte, joci jocuri online,indeplinesti joburi mici si castigi bani. Ce mai astepti ? Inscrie-te acum ca sa castigi bani de azi

Daca va place blogul pentru incepatorii in bani online atunci recomandati-l prietenilor de pe Facebook.

Captcha si reCaptcha - de toate pentru toti, secrete


M-am gandit sa mai dezvalui cateva secrete pentru incepatorii in activitati pe Internet. Imi propusesem ca blogul sa contina informatii de toate pentru toti si mi-am dat seama ca am abdicat de la regula, asa ca ma intorc putin si dau informatii de toate pentru toti incepatorii pe Internet, nu numai pentru incepatorii din domeniul bani online, afaceri online.

Azi va spun despre coduri Captcha, si reCaptcha, ce sunt, prin ce se deosebesc si de ce sunt utile, mai ales ca, de curand, am vorbit de posibilitatea de a va gasi un job online cu tastare de coduri captcha.

Cu totii ati observat ca, de fiecare data cand ne inregistram intr-un site pentru ca sa facem bani online, suntem obligati sa tastam, pentru a finaliza inregistrarea, un text distorsionat care ne pune, uneori, rabdarea la incercare. V-ati intrebat vreodata ce-i cu acel text ? Ei bine, el se numeste cod captcha, si, de obicei, stim ca este doar un cod antispam.


Captcha, ce este


Captcha este un program care ofera securitate prin faptul ca genereaza texte aleatoare, cu un grad de lizibilitate care utilizeaza inteligenta umana in descifrarea lor. Aceste texte aleatoare si distorsionate pot fi citite doar de oameni. Textele distorsionate, astfel generate, nu pot fi citite de calculatoare, booti, crawlere, care nu intotdeauna sunt bine intentionate. De aceea, codurile captcha au rol de antispam si pastreaza un site, sau o adresa de email, in siguranta.

Inventatorul programului de generare a codurilor captcha este omul de stiinta Luis von Ahn, al carui blog va recomand sa-l cititi, aici.

Cum insa, renumitul om de stiinta era constient ca prin implementarea programului sau, fiecare utilizator de Internet pierdea 10 secunde din timpul sau pentru tastarea codurilor captcha, el a cautat o solutie pentru orientarea acestui timp spre un lucru util intregii umanitati.

Astfel, Luis von Ahn a ajuns la ideea de a refolosi codurile captcha tastate de milioane de utilizatori de Internet, zilnic, in scop util pentru umanitate si cunoastere.

Ca urmare, Luis von Ahn a revizuit programul Captcha, pe care il inventase la cererea facuta de Yahoo, pentru a proteja site-ul de spam, si a transformat acel cod initial, in codul reCaptcha.


ReCaptcha, ce aduce nou


ReCaptcha este o versiune imbunatita a programului Captcha, in care textul generat este alcatuit din doua cuvinte. Primul cuvant din codul reCaptcha este generat aleator, si constituie, de fapt, controlul de siguranta impotriva spamului, iar al doilea cuvant provine dintr-o carte veche, scanata si al carui text a fost deformat la scanare, atunci cand s-a incercat transpunerea ei in format digital.

ReCaptcha se utilizeaza pentru transpunerea digitala a cartilor , ziarelor si informatiilor din biblioteci, aparute inaintea calculatoarelor, si aflate, inca, pe suport de hartie.

Deci, daca va trebui sa tastezi 2 cuvinte, in loc de unul, sa stii ca , de fapt, site-ul web respectiv foloseste codul recaptcha si munca ta este utila nu mai site-ului web care te obliga sa tastezi acele coduri.

Pentru un utilizator obisnuit de Internet, utilizarea codului reCaptcha intr-un site web, prin alcatuirea sa din doua cuvinte, inseamna nervi si timp pierdut, la prima vedere. Cum insa, tu, care ai citit mai multe despre codul recaptcha, ar trebui sa stii, ca, prin acele secunde in care tastezi codul, contribui, la munca masiva pe care o are omenirea de infaptuit transpunand informatia din cartile vechi de pe suport de hartie in informatie digitala accesibila tuturor.

Sciencentral, care ne vorbeste despre momentul in care s-a hotarat utlizarea codurilor pentru digitalizarea istoriei, spune ca inventatorul codurilor captcha raspunde la intrebarea de ce devin codurile din ce in ce mai dificile, cu butada : "crezi asta pentru ca nu esti om" .

Adevarul este ca, programele de calculator se perfectioneaza continuu, ceea ce face ca si codurile recaptcha sa devina din ce in ce mai complicate chiar si pentru oameni. De aceea, atunci cand v-am vorbit de jobul cu tastare de coduri captcha, si, de fapt, acum imi dau seama ca erau recaptcha, v-am avertizat ca trebuie sa fiti cu mintea limpede cand incepeti munca. De altfel, poti citi ce crede chiar Luis von Ahn despre joburile cu tastare de coduri captcha aici.


Utilitatea codurilor recaptcha


- Codul recaptcha, chiar daca este mai lung, avand 2 cuvinte, chiar daca este din ce in ce mai greu de descifrat si pentru creierele noastre, se dovedeste a fi util, el ajutand la digitizarea cartilor , ziarelor, emisiunilor de radio vechi. Daca esti curios, poti vedea colectia de carti in format digital , Carnegie Mellon, pentru care lucrezi si tu atunci cand tastezi coduri recaptcha.

- reCaptcha este un serviciu web free oferit, acum, de Google. Poate fi adaugat pe orice site, sau blog, in vederea securizarii lui.
Iata aici, poti afla, chiar de la Google ce este recaptcha.

- Prin codul recaptcha iti poti proteja adresa de email. Poti merge aici sa vezi cum poti ascunde adresa ta de email. Doar o tastezi si primesti, prin email, un cod html pe care il poti utiliza cand trebuie sa dai publicitatii, pe web, adresa ta personala.

- In acelasi timp, poti proteja si adresele cititorilor tai daca sunt nevoiti sa-si puna adresa pe site.

- Folosind serviciul free de la Google , poti, cu blogul tau sa contribui la transpunerea informatiei de pe suport de hartie in format digital. Te poti inscrie pentru programul reCaptcha free, de la Google, aici .

Despre intamplari hazlii cu aceste coduri recaptcha ne vorbeste blogul de la recaptcha google. Combinarea aleatoare a cuvintelor poate crea text cu inteles, iar atunci, creierul uman reactioneaza , in mod hilar, la comanda data de acel text, uitand ca, de fapt, el trebuie sa considere textul doar ca un cod scris, si atat.

Cum va inchipuiti ca au reactionat unii utilizatori de Internet carora li s-au afisat textele de mai jos ?

coduri recaptcha hazlii

Asadar, iata, ca, acele nesuferite de coduri recaptcha ascund un scop nobil. Nu-i asa ca, dupa ce ai aflat secretul codurilor recaptcha te simti mai linistit cand le tastezi ?

In plus, daca ai un blog sau site, nu trebuie sa te simti stingher daca cititorilor tai li se cere sa tasteze coduri recaptcha atunci cand se inregistreaza cu adresa de email pentru a-ti urmari blogul, sau ai un formular de contact, asa cum am eu in pagina contact.

Sper ca ti-am dat informatii utile despre ce sunt, prin ce se deosebesc, si de ce sunt utile codurile recapta, pe care noi le stim doar ca si coduri antispam.

Daca am reusit sa-mi respect hotararea de a prezenta de toate pentru toti, chiar si pentru incepatorii in activitati pe Internet fara bani, ma simt si eu mai utila. Am mai abordat , in blog, astfel de teme, la eticheta Internet, si nu numai.

Si, nu uita, daca am reusit sa-ti fiu de folos, imparte si cu prietenii tai de pe Facebook, twitter, sau chiar prin email, informatia ! Exista chiar si o posibilitate de printare a articolului daca accesezi butonul share, de sus.

0 comentarii:

Trimiteţi un comentariu

Multumesc de vizita. Astept un comentariu interesant si util. Va astept si alta data cu drag, sa descoperim impreuna cum castigi bani pe Internet cand esti doar incepator.

Afaceri simple online:

GO TO TOP