Daca esti elev si ai nevoie de bani de buzunar, daca esti student si nu ai prea mult timp la dispozitie, daca ai un job cu salariu redus, daca esti o mamica in concediu postnatal, daca esti pensionar si inca iti place sa butonezi pc-ul, lumis-detoatepentrutoti este sursa ta de informatii utile despre activitati si afaceri online simple generatoare de venit suplimentar. Idei de afaceri online simple, idei de joburi mici online, de toate pentru toti incepatorii care vor sa stie cum se castiga bani online din activitati platite, simple sau nu, pe net.

De toate pentru toti, utile pentru incepatorii in venit suplimentar online


A trecut timpul sondajelor online la care asteptati cel putin o jumatate de an pentru a fi platiti ! Nu e o gluma, surveystime plateste instant, dupa fiecare sondaj online, direct in paypal.Inregistrati-va, si, pe cai!

Crowdsourcing-castigi bani online doar cand esti ales

Castigi bani online doar cand esti ales nu este un titlu pompos si fara importanta pus in lumis-detoatepentrutoti doar pentru a atrage cititori.

Castigi bani online doar cand esti ales, iata ce incepatorii in munca platita pe Internet trebuie sa stie atunci cand isi propun sa presteze munca online pentru site-urile la care firmele care ofera sarcini de munca utilizeaza metoda crowdsourcing.

Pentru ca mi-am propus ca blogul sa contina informatii utile de toate, pentru toti, va propun sa aflam cate ceva despre conceptul de crowdsourcing, deoarece aceasta notiune economica sta la baza crearii ofertelor de proiecte cu rezolvare pe Internet.
Munca online se distinge prin 3 concepte economice aplicate de companiile angajatoare.
Functie de complexitatea proiectelor pe care le lanseaza pentru lucratorii online, companiile aleg o metoda de rezolvare a sarcinilor cerute de jobul respectiv.

Munca online are caracteristici speciale care ofera companiilor numeroase avantaje. Lucratorii pot fi din orice parte a lumii, pot fi selectate doar lucrarile celor mai creativi dintre ei, si, intotdeauna raportul calitate-pret este mult mai avantajos decat ar fi cel generat de munca offline. De aceea, ca si lucrator pe Internet castigi bani online doar cand esti ales de o companie, ca sa colaborezi cu ea.

Daca vom considera ca, si procurarea banilor pentru realizarea unui proiect este, pana la urma, tot o metoda de rezolvare a problemelor unui initiator de proiect de munca, intalnim 3 metode de rezolvare a proiectelor de munca aplicate de companii atunci cand apeleaza la lucratori pentru munca online.

Cele 3 concepte economice sunt:

  • Crowdsourcing, metoda de atragere a lucratorilor experti si antrenati in munca online care ofera joburi complexe
  • Crowdfunding, metoda de obtinere a surselor de finantare pentru un nou proiect
  • Outsourcing, metoda de atragere a unui numar mare de lucratori online capabili sa rezolve joburi online simple
  • Deoarece metoda crowdsourcing este cea care nu este pentru toti, va voi oferi informatii despre ea, sa nu picati in plasa de a munci o multime de timp fara sa primiti vreun ban, macar.

    Crowdsourcing, metoda care ofera joburi lucratorilor experti si antrenati in munca online


    "Crowdsourcing" este denumirea utilizata pentru modalitatea prin care o companie obtine rezolvarea online a sarcinilor de munca specifice unui post de lucru, de obicei un proiect de anvergura, ca urmare a utilizarii fortei de munca exercitata de o multime de lucratori specializati din afara companiei respective, de obicei freelanceri care lucreaza online. Se creeaza astfel posibilitatea favorabila pentru compania respectiva, de a selecta, dintr-o multime de solutii propuse de lucratorii experti si antrenati in munca online, solutia cea mai potrivita pentru rezolvarea proiectului in lucru.

    Crowdsourcing este un cuvant compus din "crowd", ceea ce inseamna ca o multime de oameni rezolva o sarcina de munca data, iar "sourcing" vine de la cunoscutul outsourcing care trimite cu gandul la externalizarea unor sarcini de munca mai putin importante pentru o companie, dar imposibil de evitat.

    Crowdsourcing se aplica pentru activitatile care necesita creativitate si calitate inalta a rezultatului. Bazate pe adevarul ca mai multe creiere fac mai mult decat unul singur, firmele apeleaza la o multime de lucratori online specializati carora li se propune spre rezolvare acelasi proiect. La sfarsitul perioadei de ofertare firmele vor alege cea mai buna solutie la problema lor.

    Deci, ca lucrator pentru o firma care ofera joburi prin crowdsourcing, castigi bani din munca online doar atunci cand solutia oferita de tine pentru rezolvarea proiectului a fost aleasa ca fiind cea mai potrivita din punct de vedere al raportului calitate-pret.

    Cel mai cunoscut tip de crowdsourcing este cel utilizat pentru rezolvarea proiectelor de design. Atunci cand o firma are nevoie de design de logo, de pilda, ea prefera sa utilizeze Crowdsourcing-ul in locul freelancing-ului online obisnuit. Obtine astfel o multime de solutii in termen scurt si poate selecta ceea ce raspunde cel mai bine cererii sale. Toti designerii interesati vor crea un logo special pentru cererea respectiva, iar firma va avea de ales pe cel mai bun.

    Crowdsourcing, de fapt, creste calitatea si scade pretul, in comparatie cu freelancingul online obisnuit.

    Crowdsourcing poate fi utilizat si pentru obtinerea de design de mobilier, de moda, de reclame, de video, de produs.

    Crowdsourcing este metoda prin care se rezolva cu succes orice proiect care implica creativitatea executantilor.

    Crowdsourcingul poate fi metoda prin care, oamenii de afaceri care cauta oportunitati de noi afaceri pot colabora indiferent de tara sau domeniu de activitate pentru lansarea unor afaceri noi, profitabile.

    Metoda rezolvarii proiectelor prin crowdsourcing se poate aplica si pentru obtinerea unei surse de finantare pentru un proiect bun, de la o multime de oameni capabili sa ajute financiar, dar atunci avem de-a face cu metoda numita crowdfunding.

    Concluzii pro si contra crowdsourcing


    Pentru cele doua parti angajate in relatia de munca prin crowdsourcing instructiunile de lucru sunt esentiale. Ele trebuie sa fie emise in amanunt si foarte clar astfel incat sa nu existe dubii asupra sarcinii de lucru de executat. Calitatea jobului prestat nu poate fi judecata corect daca instructiunile de lucru sunt ambigui si astfel pot pierde si lucratorul care a prestat jobul dar si firma respectiva.

    Pentru firmele care utilizeaza crowdsourcingul un mare beneficiu este executia rapida a jobului de catre oameni specializati in domeniul cerut. Avand posibilitatea sa selecteze lucrarea cea mai buna din sute de lucrari emanate de o multime de oameni profesionisti, firma are certitudinea ca proiectul respectiv isi primeste o realizare superioara uneia care ar putea veni din partea unui singur om.

    Lucrarea aleasa in urma concursului aduce o suma esentiala de bani pentru executantul ei. Ceilalti lucratori, insa, desi au utilizat timp pentru a participa la campanie, raman cu speranta ca poate, randul urmator sunt si ei castigatori.

    Pentru lucratorii entry-level, joburile externalizate si impartite in microtaskuri, prin metoda outsourcing, aduc venit suplimentar si posibilitatea de a gasi locuri de munca part-time.

    In concluzie, utilizarea conceptului economic de crowdsourcing de catre companiile care ofera locuri de munca online aduc beneficii majore firmelor si doar unii din lucratorii online experti in domeniul lor de activitate castiga bani.

    De aceea forma de munca online prin crowdsourcing, desi se adreseaza tuturor freelancerilor, este bine de abordat cu masura cand esti un freelancer cu facturi recurente de platit si nu dispui de un fond de rezerva.

    0 comments:

    Trimiteți un comentariu

    Multumesc de vizita. Astept un comentariu interesant si util. Va astept si alta data cu drag, sa descoperim impreuna cum castigi bani pe Internet cand esti doar incepator.

    Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

    GO TO TOP