Daca esti elev si ai nevoie de bani de buzunar, daca esti student si nu ai prea mult timp la dispozitie, daca ai un job cu salariu redus, daca esti o mamica in concediu postnatal, daca esti pensionar si inca iti place sa butonezi pc-ul, lumis-detoatepentrutoti este sursa ta de informatii utile despre activitati si afaceri online simple generatoare de venit suplimentar. Idei de afaceri online simple, idei de joburi mici online, de toate pentru toti incepatorii care vor sa stie cum se castiga bani online din activitati platite, simple sau nu, pe net.

De toate pentru toti, utile pentru incepatorii in venit suplimentar online


A trecut timpul sondajelor online la care asteptati cel putin o jumatate de an pentru a fi platiti ! Nu e o gluma, surveystime plateste instant, dupa fiecare sondaj online, direct in paypal.Inregistrati-va, si, pe cai!

Cum erori minore de webmaster omoara un blog nou


Azi vreau sa va vorbesc despre greseli frecvente ale bloggerilor-webmasteri, erori care , fie ca se comit, din necunoastere, in faza de initiere a blogului, fie ca se comit, din pragmatism exacerbat, in faza de constructie a blogului, au acelasi rezultat nefast: alunga, efectiv, incepatorii in utilizarea Internetului, de pe bloguri.

Daca esti la primul pas in constructia unui blog, si incepi sa te intrebi cum faci un blog nou pentru bani, erorilor de webmaster care pot omori un blog nou trebuie sa le acorzi importanta cuvenita.

Stiu, v-am obisnuit cu informatii despre cum sa faci bani din Internet si cum castigi bani din munca pe Internet. Indiferent ca suntem vechi sau noi in bransa, blogurile noastre sunt locul de munca. Un blog constituie contributia fiecarui blogger la dezvoltarea cunoasterii celorlalti si chiar a propriei noastre dezvoltari personale. Si nu amintesc aici de acele bloguri din generatia web.2 care sunt tintit bloguri pentru profit , si care, am observat ca apar din ce in ce mai des.




Am incercat in blogurile mele sa ma ghidez doar dupa intuitie. Uneori, ea m-a ajutat, alteori, nu. Si atunci , mi-am adus aminte de modul in care procedam cand eram absolut incepator in utilizarea Internetului, si am incercat sa intocmesc o lista a lucrurilor care ma deranjau si ma faceau sa plec rapid de pe un site. Si am incercat sa nu repet aceleasi greseli de webmaster care ma faceau si pe mine sa fug de pe un site. Cine are urechi de auzit, sa auda !


Erori de webmaster in faza de proiect a blogului


Uneori, webmasterii nu tin cont de metodele directe prin care utilizatorii mai putin experimentati pot ajunge la blogul lor, si anume numele de domeniu si titlul blogului.

- Numele de domeniu, alegerea domeniului, si o posibila eroare de webmaster

Unii utilizatori incepatori cauta in motoarele de cautare, un site, dupa url, ca de exemplu, http://www.lumis-detoatepentrutoti.com /, fara sa fie constienti ca, daca stiu url-ul nu trebuie decat sa-l scrie in browser. De aceea, vrei nu vrei, numele domeniului tau este un cuvant cheie, nu ? As indrazni sa spun, chiar, ca, bloguri cu acelasi titlu pot exista, dar domenii denumite la fel, nu.

Dar ce te faci, tu, ca utilizator incepator de Internet, cand url-ul de retinut este un ditamai carnat care nu incape pe doua randuri ? Un raspuns pentru utilizatori: scurtezi url-ul dupa cum am scris in articolul cum castigi bani online din scurtarea de url.

Pentru un webmaster, este important sa aleaga un nume de domeniu scurt , usor de retinut, si cat mai apropiat in semnificatie cu titlul si tema blogului. Asadar, inca de cand te-ai hotarat sa-ti faci un blog, dupa ce ai ales tema, gaseste-ti un domeniu adecvat.

Sa nu cazi in greseala sa alegi combinatii de cuvinte de-a dreptul hilare. Atentie la imbinarea cuvintelor, pune cratima intre ele pentru ca numele citit in url sa aiba sensul real cand este citit.

-Titlul blogului, alegerea titlului si o posibila eroare de webmaster

Este certificat faptul ca utilizatorii retin titlul blogului si cauta, sau aleg, din rezultatele cautarii, dupa titlu. De aceea, titlul este foarte important.

Titlul de blog care atrage atentia si starneste curiozitatea iti aduce vizitatori mai repede decat descrierea meta pe care o anexezi. Este demonstrat ca utilizatorii de Internet au tendinta de a hotari click-ul pe hiperlinkul atasat titlului, functie de cat de mult, titlul afisat de cautare le starneste curiozitatea, si mai putin functie de descrierea meta pentru cautare, aflata sub titlu.

Dar nu face greseala sa pui un titlu bomba si sa ai un continut varza , pentru ca ai putea ramane doar cu niste amarate de foi de ceapa care te vor face sa plangi, la un moment dat ! Nimanui nu ii place sa ajunga pe site-uri care nu spun nimic din ceea ce reclama ca ar spune.

Alegerea numelui tau ca si titlu de blog este un lucru gresit daca nu esti o persoana remarcabila, sau daca nu urmaresti sa devii remarcabil.

(Ha, ha, si lumis-detoatepentrutoti ar parea la fel ! Dar v-am spus, alta data, ca lumis nu stia nimic despre bloguri atunci cand a inceput blogul !)


Erori de webmaster care alunga rapid cititorii de pe bloguri


Blogul nu este simplu de parcurs

Webmasterii considera ca toti cititorii blogului sunt cel putin la fel de instruiti ca si ei in navigarea site-ului, iar informatii pe care ei le detin pentru ca este vorba despre ei insisi, le considera fara importanta pentru ceilalti vizitatori.

Se spune ca din cauza padurii nu vezi copacii. Cam la fel se intampla si aici. Cand esti un versat in citirea site-urilor, pentru ca le si concepi, nu poti sa vezi cat de greu este pentru un incepator sa se descurce intr-un site. Un incepator care a aterizat cu chiu cu vai intr-un site poate fi bulversat de lipsa linkurilor, de imposibilitatea navigarii simple in site, de atasarea linkului de home doar de logo, de lipsa unui cuprins sau a unei pagini de prezentare a autorului.

O casuta de cautare pe un site, blog, poate fi o solutie salvatoare pentru unii, dar nu pentru toti. Stiu ca este mai rentabil pentru tine sa fie aplicata cautarea pe site, dar cati o fac ? Multi prefera sa dea back si sa plece. Dar prin plasarea unei casute de cautare ai sansa sa retii mai multi pe site, decat daca nu ai avea niciuna.

Alti utilizatori incepatori nu stiu sa gestioneze bine prezenta mai multor ferestre deschise in browser, si imposibilitatea de a da back i-ar putea pune in incurcatura. De aceea utilizarea in exces a codului target="_blank" ar putea fi pagubos, uneori. Sa nu uitam ca intotdeauna exista o fractiune de cititori care este la nivelul de utilizator incepator pe Internet.

Blogul este agresiv

Din nerabdare si graba pentru castig, unii webmasteri considera ca, pe toti vizitatorii, trebuie sa-i transforme in adeptii teoriilor emise de ei, si, ca urmare, nu lasa navigarea libera in site, sau blog. Parole peste parole bulverseaza de-a dreptul.

Un cititor nou ajuns in blog poate fi de-a dreptul inspaimantat de multimea de invitatii facute prin bannere sau ferestre pop-up care il indeamna sa cumpere ceva anume sau sa se aboneze la newsletter. Cu adevarat stresanta devine imposibilitatea de a mai pleca din site pentru ca nu-l lasa ferestrele cu anunturi care nu se mai termina. Iar despre linkurile ascunse care au un text si cu totul alta tinta, sa nu mai vorbim !

Stiu ca sunt practici ce tin de marketingul online, dar credeti ca un cititor agresat de toate acestea va mai reveni ? Deci, chiar daca esti un webmaster hotarat sa faci bani din blog si Internet, gandeste-te de doua ori cand vrei sa utilizezi astfel de practici, daca intentionezi ca blogul tau sa fie pentru toti, nu numai pentru avansatii Internetului.

Suparatoare sunt si site-urile care pun, inca de la inceput, conditia de inregistrare fara sa dea nicio informatie despre ce se gaseste dincolo de adresa de e-mail a cititorului naucit. Pai daca acolo sunt informatii care nu sunt pe gustul utilizatorului, de ce s-ar inregistra ? Ca sa-ti maresti tu lista de adrese de e-mail ? Stiu ca nu despre tine este vorba cand se vorbeste despre spamm, dar de ce sa dai loc la interpretari ?

Pentru cei care nu sunt webmasteri, despre listele de e-mail si la ce sunt ele bune, gasiti informatii utile in spam si antispam-informatii utile.

Din fericire, aici, pe web, asa cum, pentru valoarea site-ului, se spune ca textul este rege, cititorul este cea mai importanta veriga in tot lantul. Acel utilizator care simte ca pierde timpul dand clickuri peste clickuri fara valoare va prefera sa gaseasca un blog cu o navigare mai pe intelesul sau si mai domestic, chiar daca informatia nu este atat de valoroasa ca cea oferita de un site incalcit dar agresiv.

Despre cat de important esti pe Internet, chiar daca esti un simplu surfer incepator si ai citit din curiozitate, articolul despre greseli frecvente ale webmasterilor bloggeri incepatori, ti-am explicat, in amanunt, alta data, de ce esti important, pe Internet, chiar daca esti surfer incepator.

Si, nu uita, daca am reusit sa-ti fiu de folos, imparte cu prietenii tai de pe Facebook, twitter, sau chiar prin e-mail, informatia . Exista chiar si o posibilitate de printare a articolului . Poti sa o faci, daca esti convins ca informatia este utila si altora.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Multumesc de vizita. Astept un comentariu interesant si util. Va astept si alta data cu drag, sa descoperim impreuna cum castigi bani pe Internet cand esti doar incepator.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

GO TO TOP