Daca esti elev si ai nevoie de bani de buzunar, daca esti student si nu ai prea mult timp la dispozitie, daca ai un job cu salariu redus, daca esti o mamica in concediu postnatal, daca esti pensionar si inca iti place sa butonezi pc-ul, lumis-detoatepentrutoti este sursa ta de informatii utile despre activitati si afaceri online simple generatoare de venit suplimentar. Idei de afaceri online simple, idei de joburi mici online, de toate pentru toti incepatorii care vor sa stie cum se castiga bani online din activitati platite, simple sau nu, pe net.

De toate pentru toti, utile pentru incepatorii in venit suplimentar online


A trecut timpul sondajelor online la care asteptati cel putin o jumatate de an pentru a fi platiti ! Nu e o gluma, surveystime plateste instant, dupa fiecare sondaj online, direct in paypal.Inregistrati-va, si, pe cai!

Cum faci un articol de blog printabil


Acest articol, desi nu se refera, concret, la bani online, are, tangential, importanta, pentru toti cei care isi construiesc un blog si vor sa castige bani din blog. Iar pentru ceilalti, care vor sa faca venit suplimentar online, orice informatie care le usureaza munca in joburi mici care sa le aduca bani, consider ca le este utila.

Esti dintre cei carora le place sa-si creeze propria biblioteca din articole cu informatii utile gasite in bloguri sau site-uri ? Sau, esti un blogger mai nou si marinimos care vrei ca, de exemplu, retetele culinare expuse in blogul tau sa poata fi utilizate si de mamicile care gatesc dupa retete printate ?

Voi incerca acum sa va expun cum faci un articol de blog printabil. Si voi privi problema din ambele puncte de vedere: cel al cititorului de blog si cel al bloggerului care creeaza un blog in intregul sau.


Cum faci orice articol de blog printabil, atunci cand esti un cititor de blog



Cel mai simplu mod de a face un articol de blog printabil, din punctul de vedere al cititorului, este atunci cand un blog este deja prevazut cu butonul print-friendly.

Un click pe buton iti transforma orice articol in fisier pdf pe care il poti salva in calculatorul propriu si il poti citi cand ai dispozitia necesara.

Dupa cum vrei, dupa cata hartie esti dispus sa consumi, sau dupa cata cerneala color ai in imprimanta, poti selecta, sa fie inclusa imaginea din blog, sau nu, in documentul obtinut. Poti sterge chiar parti din articol daca vrei sa faci o selectie de fragmente.

Nu iti recomand sa stergi url-ul sau autorul articolului, ai putea avea nevoie de ele mai tarziu si nu mai stii de unde ai luat informatia. Dupa ce ai aranjat cum vrei sa arate informatia pe care o vrei printata, dai download, pentru fisiere pdf, si salvezi articolul in propriul calculator, sau il printezi, direct. Atentie la articolele protejate prin legea de autor, nu incerca sa le reutilizezi in scopuri comerciale ca dai de necazuri.

Curiosii care nu au trecut pana acum pe blogul lumis-detoatepentrutoti, au pierdut ocazia de a vedea pe acest blog un astfel de buton print-friendly care era in fiecare din articolele blogului.

Am eliminat, acum, butonul print-friendly pentru ca am considerat de cuviinta sa-l pastrez doar pe cel de la addthis, de sus, cel pe care scrie share, si care are incluse toate posibilitatile de bookmark si share, inclusiv printarea articolului cu print-friendly, dupa cum puteti vedea si singuri.


Deosebirea dintre cele doua butoane este aceea ca , la butonul print-friendly poti printa doar ceea ce vrei cu adevarat sa retii din articol, iar la printul simplu din share addthis esti obligat sa printezi toata fata blogului, ca un print screen transformat in pdf, ceea ce nu este tocmai convenabil.

Dar, pentru a evita o alegere neeconomica, iti recomand sa dai dovada de perspicacitate, si, pentru a salva cerneala color si hartia pe care vei printa, alege solutia cea mai convenabila. Toate costa bani si daca stii sa faci economii, se cheama ca ai mai castigat niste bani in plus pentru buzunarul tau !

Daca nu vrei sa printezi decat o lista de ingrediente, dintr-o reteta culinara, nu se recomanda sa printezi 10 pagini, nu ? Adica, vreau sa -ti spun ca este mai convenabil de ales varianta cu print-friendly, in aceste cazuri.

Deci, cum rezolvi problema daca vrei sa faci un articol de blog printabil, cand blogul nu este prevazut cu buton print-friendly si vrei, totusi, sa printezi doar continutul articolului, sau un fragment din el, si nu intregul sablon de blog , asa cum iti da voie butonul de print, care, pana ieri, era singurul cu rol de printare din butonul share de la addthis ?

Indiferent ce vrei sa faci cu articolul, fie ca vrei sa-l dai sa-l citeasca cineva care nu are calculator , fie ca vrei ca, chiar tu insuti sa-l citesti mai tarziu, lungit in pat , iata ce trebuie sa stii: site-urile care pun la dispozitia webmasterilor butoanele de printare, pun si la dispozitia ta, ca simplu cititor de blog, dar utilizator de browsere, astfel de butoane, ca si extensii, adaptate fiecarui browser in parte.

Daca vrei sa printezi frecvent articole din bloguri, atunci mergi in print-friendly.com si instaleaza-ti extensiile pe care le gasesti in print-friendly.com . Cum instalati butonul in oricare din browsere, gasiti in blogul lor foarte interesant.

Cand intentionezi sa printezi ocazional, articolul de la un anume url, nu ai nevoie sa instalezi extensia. Mergi doar cand este necesar, in print-frienly, noteaza url-ul articolului pe care vrei sa-l printezi si articolul este prelucrat online pentru printare. Incarca-l ca si pdf sau printeaza-l direct.

Daca insa, vrei, in acelasi timp, sa printezi articole, dar si sa imparti ceea ce gasesti interesant pe net, cu prietenii tai din diferite retele sociale, atunci instaleaza-ti extensia addthis.


Extensia AddThis te ajuta sa dai share la orice articol, sa-l notezi in bookmark, la favorite, dar sa-l si printezi, fie cu optiunea print, ca print screen, (adica, obtii o fotografie intreaga a ecranului transformata in pdf), fie, de azi, cu butonul de print-friendly, inclus in addthis. Sigur, atunci cand webmasterul a inclus in site/blog, addthis, tu, ca cititor de bloguri sau site-uri, nu ai nicio problema daca stii ce-i cu butonul acela de share.

Cand, insa, site-ul nu este prevazut cu astfel de facilitate si tu vrei un articol din blog transpus pe hartie sau vrei sa-l faci cunoscut altora prin share, atunci apelezi la addthis pentru browsere.

Addthis ofera o extensie cunoscuta si mult apreciata pentru browsere, asa ca puteti face orice articol de blog printabil, cu ajutorul acestei extensii instalata in browser. Pentru Chrome, de pilda, o puteti instala fara probleme din magazinul de la Google.


Cocluzie, pentru incepatorii care inca nu stiu la ce sunt bune butoanele de print-friendly sau addthis


Print-friendly si addThis sunt butoanele care te ajuta sa nu fii egoist si sa imparti cu prietenii informatia care stii ca ar fi utila si prietenilor tai, indiferent ca prietenii au sau nu calculator, indiferent in care retea sociala sunteti prieteni.


Cum faci un blog print-friendly cand esti blogger-webmaster incepator



Desigur, multi dintre voi, colegii mei de breasla, v-ati prins de figura, ca intelegeti mai bine decat un simplu cititor de bloguri, despre ce am vorbit pana acum. Dar, pentru ca nu am vazut utilizate prea des butoanele care fac un blog prieten cu imprimanta, voi descrie aici procesul si voi da cateva exemple.

Butoanele de print-friendly sunt utlizate de site-urile mari, dar mai putin pe bloguri. Am senzatia ca bloggerii sunt mai sensibili la simtul proprietatii intelectuale !

Butoanele sunt specifice pentru bloguri de diferite tipuri, dar si pentru site-uri. Nu este nevoie sa va inregistrati, pur si simplu urmati pasii foarte simpli prin care va poarta ghidul de instalare si va dotati blogul cu buton print-friendly, daca doar asta va intereseaza.

Daca, insa, va dati seama de importanta utilizarii bookmarklet, atunci instalati-va, in blog, butoanele de la addthis.com. Nici aici nu va voi da pas cu pas ce aveti de facut pentru ca explicatiile din site-ul addthis.com sunt pe intelesul tuturor, si trebuie sa dai importanta si tu segmentului de invatare temeinica a ceea ce faci.

Pentru o buna urmarire a ceea ce se intampla cu blogul vostru, se recomanda sa va faceti cont si sa va inregistrati si ID-ul din Google Analytic in AddThis.

Ganditi-va ca un astfel de buton de share va poate face o promovare a blogului online, dar si offline. Prin share in retele sociale, sau prin materialele printate distribuite intre prieteni, articolele blogului vostru devin cunoscute si apreciate.

Acum, cand, in blogurile din blogspot, poti renunta la clasicele butoane de distribuire pe facebook, blogger, gmail sau e-mail, fara nicio problema, consider ca este mai favorabil un buton share de la AddThis.

Daca nu stii cum sa renunti la butoanele vechi de share, poti intra in contul blogger, la aspect, si la postare, dai click pe edit. In fereastra care apare deselectezi butoanele de share (distribuiti ). Dar nu fa asta decat dupa ce ai reusit sa instalezi butoanele de la addthis !

Un blog cu articole usor printabile este mai prietenos pentru cititorii de bloguri. Iar tu, ca si blogger, poti fi linistit ca promovarea blogului si brandului tau a intrat intr-o noua etapa. Important este ca articolele tale sa fie interesante, sa fie memorabile si sa satisfaca o nevoie stringenta a cititorilor tai, astfel incat sa starneasca interesul de a fi printate sau impartasite prietenilor.

Asadar, vrei nu vrei, un cititor de bloguri istet si bine informat poate oricand sa-ti printeze articolele. De ce nu ai fi si tu istet si nu ai transforma printarea articolelor din blogul tau in o forma de promovare controlata a blogului ?

Sper ca articolul cum faci un articol de blog usor printabil a adus o informatie utila cititorilor de bloguri , dar si bloggerilor pe care ii intereseaza soarta blogului lor.

Daca te intereseaza cu adevarat soarta blogului tau, si vrei sa-ti faci un blog de succes, poate ca ar fi util de citit si articolul in care spuneam cum erori minore de webmaster omoara un blog nou.

Si, nu uita, daca am reusit sa-ti fiu de folos, imparte cu prietenii tai de pe Facebook, twitter, sau chiar prin e-mail, informatia . Exista chiar si o posibilitate de printare a articolului . Poti sa o faci, daca esti convins ca informatia este utila si altora.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Multumesc de vizita. Astept un comentariu interesant si util. Va astept si alta data cu drag, sa descoperim impreuna cum castigi bani pe Internet cand esti doar incepator.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

GO TO TOP