Daca esti elev si ai nevoie de bani de buzunar, daca esti student si nu ai prea mult timp la dispozitie, daca ai un job cu salariu redus, daca esti o mamica in concediu postnatal, daca esti pensionar si inca iti place sa butonezi pc-ul, lumis-detoatepentrutoti este sursa ta de informatii utile despre activitati si afaceri online simple generatoare de venit suplimentar. Idei de afaceri online simple, idei de joburi mici online, de toate pentru toti incepatorii care vor sa stie cum se castiga bani online din activitati platite, simple sau nu, pe net.

De toate pentru toti, utile pentru incepatorii in venit suplimentar online


A trecut timpul sondajelor online la care asteptati cel putin o jumatate de an pentru a fi platiti ! Nu e o gluma, surveystime plateste instant, dupa fiecare sondaj online, direct in paypal.Inregistrati-va, si, pe cai!

Sfaturi simple pentru incepatorii scriitori de articole pe web


Modalitatea de a castiga venit suplimentar pe Internet scriind articole pentru site-uri a aparut ca o necesitate a dezvoltarii explozive a continutului de informatie de pe web. Un incepator in munca online, chiar si elev fiind, poate aborda cu succes acest job part-time.

Succesul se obtine daca esti perseverent si detii informatii utile despre conceperea si alcatuirea unui articol pentru publicare in site-uri. Oricat de priceput ai crede ca esti, te sfatuiesc sa tii cont ca esti doar incepator si esti supus erorii datorate lipsei de practica in domeniu.
De aceea imi permit sa notez aici cateva sfaturi simple pentru incepatori, poate ca sunt de folos cuiva.

Freelancerul scriitor de articole pentru site-uri isi cauta singur un loc de munca, iar webmasterii care au nevoie de un lucrator care sa le conceapa articolele nu sunt deloc putini. Un site, pentru a avea trafic asigurat trebuie sa aduca informatii noi si utile cititorilor.

Ca munca de webmaster presupune mult mai multe cerinte decat sa scrii articole pentru site sau blog, v-am mai spus. Atunci cand un site asigura profit, sau cand esti hotarat sa incepi cu el o afacere simpla, sau nu, pe Internet, trebuie sa investesti financiar in el si in articolele publicate ca si continut, pe site-ul respectiv.

Daca esti un freelancer incepator, indiferent in care domeniu, poate ar fi bine sa citesti si cateva sfaturi pentru freelanceri incepatori.

Cererea pentru articole pentru web a crescut enorm de-a lungul anilor. Site-urile care ofera locuri de munca pentru freelanceri abunda de cereri de scriitori de articole pe web.

De aceea am vrut sa-ti dau niste informatii de baza despre aceasta posibila ocupatie care sa-ti aduca venit suplimentar muncind pe Internet.


Sfaturi simple pentru incepatorii scriitori de articole pe web



1. Evita orice fel de greseala gramaticala, te poate descalifica din start. Mai bine reformuleaza o fraza de zece ori pana cand poti sa eviti o cacofonie sau utilizarea unor cuvinte nu tocmai in concordanta cu limbajul scris…

2. Pastreaza frazele scurte, cititorul de site-uri nu are timp si rabdare sa citeasca de doua ori o fraza lunga pentru a o intelege. Aici are la indemana doar un click pentru a te parasi.

3. Este nevoie sa nu abuzezi de termeni tehnici si rar cunoscuti decat daca site-ul respectiv se adreseaza unui public specializat. In acest caz, si webmasterul respectiv va apela la un scriitor de articole bine specializat in domeniul respectiv.

4. Invata sa scrii articole in concordanta cu cerintele SEO, este cea mai importanta caracteristica de care trebuie sa tii cont atunci cand scrii un articol pentru web. Cateva notiuni de HTML, si de includere a linkurilor pe texte ancora sunt absolut necesare.


Sfaturi Seo pentru articole publicate pe web



1. Foloseste cuvintele cheie in titlul articolului

2. Linkurile se folosesc cat mai aproape de inceputul articolului

3. Daca vrei sa evidentiezi un cuvant cheie in fata motoarelor de cautare, pune link pe el, si foloseste codul strong si nu doar boldarea textului.

4. Nu sublinia cuvintele daca nu sunt linkuri. Pune-le de alta culoare sau scrie cu bold.

5. Plaseaza cuvintele cheie la inceputul paragrafelor.

6. Ai grija la densitatea cuvintelor cheie folosite, recomandarea este sa fie intre 1.5% si 3%.

7. Numarul de cuvinte din articol, de obicei este cerut de webmaster. Am observat ca la noi inca se mai cer articole de 350 de cuvinte, pe cand site-urile de profil internationale recomanda minim 500 de cuvinte.

8. Trebuie sa fii constient ca munca ta se desfasoara online si deci articolele tale vor fi expediate prin e-mail, ceea ce presupune ca stii sa arhivezi un fisier pe care sa-l expediezi webmasterului.

Ai primit deja o comanda pentru scriere de articole. Cum procedezi ?



1. Informeaza-te despre subiectul articolului tau, pe Internet.

2. Viziteaza site-urile din prima pagina din Google, forumuri, etc. Intelege,si treci prin filtrul judecatii tale informatia.

3. Nu face niciodata copy-paste. Continutul, titlul si aranjarea in pagina sunt protejate. Ideile, in schimb, sunt informatii libere pe care le poti judeca si interpreta dupa priceperea ta. Ca sa nu intri in conflict cu webmasterul, informeaza-te din ghidul publicarii de continut pe bloguri, iti poate fi utila informatia.

Despre cum rezolva un scriitor de articole criza de idei ti-a spus, lumis, si in blogul cu joburi pe Internet.

4. Cand te-ai lamurit despre ce trebuie sa scrii, ba chiar ai si facut-o, nu uita sa-ti salvezi fisierele cu titlul articolului, pentru ca webmasterul sa-l gaseasca usor.

5. Arhiveaza-le, daca sunt mai multe articole, si trimite-le prin e-mail.

6. Despre cum iti primesti plata iti vorbesc site-urile de freelance de unde ti-ai primit comanda.

O lista cu site-uri, pentru scriitori de articole in limba engleza, iti dau si eu aici:

  1. elance.com,
  2. guru.com,
  3. getafreelancer.com,
  4. beyond.com

Daca te intereseaza sa scrii articole in limba romana, viziteaza banipenet4all, are o informatie foarte utila pentru job scriitor de articole in limba romana.

Sper ca au fost de folos pentru toti incepatorii aceste sfaturi simple pentru scriitorii de articole pe web.

2 comentarii:

  1. Suntem o echipă creativă, tânără și entuziastă, care își dorește să promoveze mediul economic românesc, contribuind la consolidarea imaginii și încrederii în produsele fabricate în țară. Prin intemediul site-ului nostru încurajăm antreprenoriatul la nivel local, susținem activitatea țăranului român, promovăm idei și locuri frumoase din România, amintindu-le conaționalilor noștri de valorile și tradițiile autohtone.

    Pentru ca multe dintre ideile noastre să prindă viață avem nevoie de o mână de ajutor, pe două direcții:
    – scriere articole;
    – promovare și PR;

    Așadar, în cazul în care:

    – ești pasionat de publicitate și mediul online;
    – gramatica limbii române ți-e prietenă ”la cataramă”;
    – îți place să comunici și să te descoperi prin scris;
    – ai idei inovatoare și îndrăznețe;

    Îți așteptăm cu drag CV-ul pe adresa office@fabricatinRO.ro

    Beneficii:

    – asistență și coordonare în activitatea de redactor;
    – realizarea unui portfofoliu consistent, util în proiectele în care vei fi angrenat în viitor;

    *Echipa fabricatinRO este compusă din membri aflați în mai multe zone ale țării; implicarea acestora se realizează pe bază de voluntariat și comunicare interpersonală.

    RăspundețiȘtergere
  2. Extrem de util tot ce am găsit în acest site complex.Numai cuvinte de apreciere pentru autoare şi pentru bunăvoinţa cu care împărtăşeşte cele de aici cu neiniţiaţii! Mult succes...

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita. Astept un comentariu interesant si util. Va astept si alta data cu drag, sa descoperim impreuna cum castigi bani pe Internet cand esti doar incepator.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

GO TO TOP