Daca esti elev si ai nevoie de bani de buzunar, daca esti student si nu ai prea mult timp la dispozitie, daca ai un job cu salariu redus, daca esti o mamica in concediu postnatal, daca esti pensionar si inca iti place sa butonezi pc-ul, lumis-detoatepentrutoti este sursa ta de informatii utile despre activitati si afaceri online simple generatoare de venit suplimentar. Idei de afaceri online simple, idei de joburi mici online, de toate pentru toti incepatorii care vor sa stie cum se castiga bani online din activitati platite, simple sau nu, pe net.

De toate pentru toti, utile pentru incepatorii in venit suplimentar online


A trecut timpul sondajelor online la care asteptati cel putin o jumatate de an pentru a fi platiti ! Nu e o gluma, surveystime plateste instant, dupa fiecare sondaj online, direct in paypal.Inregistrati-va, si, pe cai!

Fotografia-unde,cum faci bani pe net din fotografie


Multi producem fotografie din hobby si nu realizam ca din fotografie poti sa faci bani online. Cum faci bani pe net din fotografie si unde se fac bani pe net cu ajutorul fotografiei incerc sa te informez acum, dragul meu incepator in munca pe Internet. Vizualizarea fotografiei stocate in depozitele online de fotografii, downloadarea ei, vanzarea fotografiei pentru includerea intr-un site sau pentru printare, uneori sharingul fotografiei, toate pot fi metode prin care se faci bani pe net din fotografie.


Din dorinta de a impartasi cu ceilalti lucrurile frumoase din viata noastra , umplem site-urile de socializare cu fotografiile noastre, unele de-a dreptul remarcabile.

Fotografia atrage privirea multora si este nevoie de ea in diverse domenii de activitate. Rolul sau artistic si relaxarea pe care o produce vizualizarea unei fotografii face din imagine parte indispensabila a multor produse, care de care mai diverse.

Functie de produsul final care va utiliza fotografia, se folosesc metode diferite de prelucrare a imaginilor. De obicei, aceste cerinte sunt specificate in site-urile de profil si oricine, chiar incepator fiind, daca are interes si perseverenta poate invata sa faca fata cerintelor.


3 metode generale care transforma fotografia in produs aducator de castig pe Internet


-1. Stocarea fotografiilor in depozite online de fotografie in vederea vanzarii si utilizarii ei tot in mediul online

In mediul online, orice site are nevoie de fotografie. Webmasterii stiu ca, un articol lung, pe orice site ar fi pus, trebuie presarat cu fotografii pentru a capta si a tine treaza atentia consumatorului de Internet. Identic, un ebook, care este, de pilda, un manual de utilizare, are nevoie de fotografie.

Solutia gasita de webmasterii lumii pentru a-si asigura fotografiile necesare a fost crearea unor site-uri dedicate stocarii fotografiilor pe servere puternice, de capacitate mare. Astfel au luat nastere site-uri profilate pe stocarea online a fotografiilor culese de la pasionatii fotografiei. Si, pentru ca, un depozit respectabil de colectare a produselor care vor fi revandute, nu-ti cere sa cedezi produsul muncii tale fara bani , producatorii de fotografie sunt platiti pentru diverse actiuni ce se executa asupra fotografiilor proprii. Uneori, aceste site-uri, adopta si metoda prin care afiseaza pe pagina fotografiilor tale anunturi publicitare al caror venit este impartit cu tine, in anumit procent.

Un pumn cu bani

Practic, webmasterii isi asigura, din astfel de depozite de fotografie, pozele de calitate de care au nevoie. De fiecare data cand o poza de-a ta este vanduta, vei castiga intre 0.2$ si 0.5$. De fapt, ceea ce vinzi este dreptul de utilizare al pozei tale. Ori de cate ori cineva considera ca fotografia produsa de tine este demna de a fi inclusa intr-un site, o revista, sau orice altceva, va trebui sa plateasca pentru a o utiliza. Ceea ce este interesant este ca acele depozite in care ti-ai depus fotografiile detin drepturile de autor pe deplin ale fotografiilor tale si ele permit vanzarea iar si iar a unei fotografii depuse in site. ceea ce iti poate asigura un flux de numerar continuu din revanzarea fotografiilor. Sigur, un pret de 0.2$/fotografie poate parea a fi putin, dar tinand cont ca acea fotografie se poate vinde de 100 de ori cu acelasi pret, parca se schimba situatia, nu ?

Cateva site-uri care platesc pentru fotografie, sunt :

a. GettyImages.com

Este unul din cele mai cunoscute site-uri care stocheaza si vand fotografii in care se pot face bani din vanzarea pozelor tale. Este un furnizor de top a produselor digitale pentru media, si asta include nu numai imagini , ci si video, filme si muzica.

b. Fotolia

Este un site in plina dezvoltare, are posibilitatea de a face castig suplimentar si din link de afiliat si referrali. Membrii Fotolia cumpara si vand
imagini pentru utilizare in toate proiectele, inclusiv site-uri, reclame si prezentari. Contribuabilii care vand imaginile sunt platiti cu un comision bazat pe tipul de licenta achizitionat. Comisioanele încep de la 20% si pot merge pana la 63%.

Dreptul de licenta royalty free, sau dreptul de autor gratuit permite utilizarea unei imagini fara restrictii cu privire la timpul de utilizare, numarul de utilizari sau numarul de imprimari ale imaginii respective. Inregistrarea este gratuita si ofera multe baneficii. Pe site se incarca imagini jpeg cu rezolutie maxima de 2400x1600, si 30MB.

c. Dreamstime.com

Despre dreamstime v-am mai vorbit in unde poti face bani pe net vanzand fotografii .

Are un program de afiliere tentant si afisarea unui banner pe site-ul tau iti ofera un bonus de 5 dolari. Merita sa va inscrieti, mai ales ca are in spate un roman si are documentatie in limba romana. Mergeti in Dreamstime, va puteti procura si fotografiile de care aveti nevoie, pentru blog. Inregistrarea in Dreamstime este gratuita, si este un loc bun unde poti face bani pe net din fotografie.


Royalty Free Images



2. Stocarea fotografiei, in mediul online, spre a fi vanduta pentru reutilizare in mediul traditional

Imaginile prezentate in scopul imprimarii au caracteristici specifice si, de cele mai multe ori, constituie rezultatul muncii fotografilor profesionisti.

Avantajul vanzarii pe Internet a imaginilor pentru imprimare deriva din faptul ca , fotografia este o marfa ce poate fi distribuita online dupa care, poate fi utilizata, apoi, in diverse domenii traditionale. Imaginea distribuita de un fotograf dintr-un capat al lumii poate fi utilizata cu succes de un producator de calendare sau felicitari, spre exemplu, din celalalt capat de lume. Fotograful, astfel, ramane cu hobbyul sau si se dedica lui, fara sa-l intereseze utilizarea practica a fotografiei sau cheltuielile de printare.

Cateva site-uri unde puteti vinde imagini pentru imprimare :

a. Picassomio.com

b. Redbubble.com

c. Imagekind.com

Toate cele 3 site-uri sunt faimoase printre producatorii de fotografie pentru imprimare.

3. Stocarea fotografiei in mediul online si utilizarea sharingului de fotografie platit

Sper ca am reusit sa te informez despre cum si unde se fac bani pe net din fotografie. In orice caz, voiam sa ma conving ca dau informatii utile despre de toate, pentru toti incepatorii in munca pe Internet.


4 comentarii:

  1. sunt foarte folositoare informatiile.multumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. sunt foarte folositoare informatiile.multumesc

    RăspundețiȘtergere
  3. Sfaturi,indrumari,informari...imi place tot ce am citit si ma bucur ca exista oameni ca tine!Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mda, ce să zic
    Unele aplicații cer inclusiv compania și să deții propriul site ,ceea ce e mai complicat ptr omul de rând

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita. Astept un comentariu interesant si util. Va astept si alta data cu drag, sa descoperim impreuna cum castigi bani pe Internet cand esti doar incepator.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

GO TO TOP