Daca esti elev si ai nevoie de bani de buzunar, daca esti student si nu ai prea mult timp la dispozitie, daca ai un job cu salariu redus, daca esti o mamica in concediu postnatal, daca esti pensionar si inca iti place sa butonezi pc-ul, lumis-detoatepentrutoti este sursa ta de informatii utile despre activitati si afaceri online simple generatoare de venit suplimentar. Idei de afaceri online simple, idei de joburi mici online, de toate pentru toti incepatorii care vor sa stie cum se castiga bani online din activitati platite, simple sau nu, pe net.

De toate pentru toti, utile pentru incepatorii in venit suplimentar online


A trecut timpul sondajelor online la care asteptati cel putin o jumatate de an pentru a fi platiti ! Nu e o gluma, surveystime plateste instant, dupa fiecare sondaj online, direct in paypal.Inregistrati-va, si, pe cai!

Vrei sa-ti faci un blog ? Afla cate tipuri de bloguri sunt


Azi vreau sa va vorbesc despre tipuri de bloguri. Daca urmaresti de mai mult timp blogul incepatorilor curiosi de la lumis-detoatepentrutoti, probabil vei crede ca mi-am epuizat bagajul de idei de activitati simple pe net din care poti castiga bani online si acum trec pe teorie. Dar si blogul este o activitate din care poti castiga bani, nu ? Si sunt multi incepatori care vor sa-si faca un blog !

Cate tipuri de bloguri sunt trebuie sa stie oricine care vrea sa-si faca un blog si este incepator in activitati pe Internet. Numai astfel va hotari in cunostinta de cauza care tip de blog i se potriveste atunci cand se hotaraste sa devina blogger.


Tipuri de bloguri dupa scopul urmarit prin distribuirea informatiei


1. Bloguri social media

Blogurile acestea se intalnesc pe platformele retelelor de socializare. Sunt binecunoscute paginile de facebook ale bloggerilor, dar si ale persoanelor care cocheteaza cu bloggeritul pe platforma.
Dar sunt multe alte platforme pe care iti poti face un blog prin care sa comunici si sa imparti cu ceilalti membri ai retelei preferintele tale: fotografii, muzica, filme, idei. Scopul unor asemenea bloguri, este, bineinteles, socializarea.

2. Bloguri educationale

Daca ai abilitati intr-un anume domeniu, ii poti invata si pe altii din ceea ce tu cunosti. Blogurile educationale sunt cautate pentru ca se adreseaza direct nevoilor populatiei si ele au impact mare asupra celor pe care ii intereseaza domeniul pe care il abordezi.

Si nu te speria, nu trebuie sa fii cine stie ce savant ca sa abordezi un astfel de domeniu. Ori ce activitate pe care stii sa o desfasori bine, se poate transforma in motiv pentru ca sa-ti deschizi un blog educational. Poate ca altii vor sa faca si ei acea activitate in care tu excelezi si nu stiu cum se face.

Exista oameni autodidacti carora le place sa invete intotdeauna ceva nou. De ce nu ai impartasi cu ei experienta ta ? Bloguri care te invata sa gatesti, sa tricotezi, sa utilizezi anumite programe, toate sunt cautate. Blogurile educationale au un scop nobil, acela de a educa dar si de ate simti, ca blogger, util celorlalti.

3. Bloguri de stiri, adevarate ziare online

Blogurile de stiri presupun o informare la zi in domeniul abordat si cred ca sunt si mari consumatoare de timp. O stire trebuie publicata atat timp cat este calda ! Scopul unor astfel de bloguri nici nu trebuie explicat, fara informatie la zi traim pe alta planeta !

4. Bloguri locale

Blogurile locale au un public restrans la o anume zona. De obicei, sunt fie bloguri ce cuprind informatii despre activitatea dintr-o anume companie mare, fie dintr-o localitate anume. Blogul poate fi o parte dintr-un site de prezentare al unei afaceri si prin el se tine legatura stransa cu clientii sau angajatii companiei.
Fiecare companie care se respecta este interesata sa tina strans legatura cu clientii sai. De aceea , se recomanda, ca, site-ul de prezentare al afacerii sa cuprinda si o pagina de blog.

5. Retele de bloguri de nisa

Aceste retele cu bloguri de nisa sunt constituite din specialisti in scopul de a obtine profit.
Afacerile online adevarate, in astfel de bloguri se fac. Poti face bani online si singur, cu un blog personal, dar limitat. Astfel de bloguri sunt cu scopul declarat de a face bani. Blogurile de marketing, sau comerciale, sunt bloguri care necesita cunostinte despre marketing online si afaceri online.

Blogurile de nisa se refera la un subiect fierbinte si despre constituirea unui blog v-am vorbit in cum sa faci un blog in 6 pasi practici.


Tipuri de bloguri functie de modul de prezentare al informatiei


Functie de modul de prezentare al informatiei, pot fi si altfel de bloguri decat cele care cuprind informatia scrisa, asa cum suntem obisnuiti.

1. Bloguri video, sau videobloguri

Un videoblog foarte interesant v-am mai amintit aici, in afaceri online specifice Internetului, cand va vorbeam despre ce trebuie sa stii inainte de a alege un nume de domeniu. Videoblogul fondatorului goddady este un bun exemplu in acest domeniu si merita sa fie urmarit de orice incepator in activitati pe Internet.

2. Bloguri de fotografie, sau fotobloguri

Despre cum sa-ti faci un fotoblog, sau un blog de fotografie, ne invata foarte bine renumitul Mashable .

Despre cum sa incepi un blog, sfaturi pentru incepatoriv-am mai spus in lumis-detoatepentrutoti.com.

Si, mai trebuie sa stii un lucru: nu intotdeauna cei care au bloguri sunt somitati in materie.

Exista autobloguri pe care se publica continut distribuit de companii specializate, activitatea se numeste autoblogging. A prelua continut prin rss pot face multi. De aceea gasesti de multe ori acelasi continut pe mai multe bloguri.

Deci, daca vrei sa-ti faci un blog trebuie sa stii ca exista mai multe tipuri de bloguri, tu trebuie doar sa alegi ce ti se potriveste mai bine.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Multumesc de vizita. Astept un comentariu interesant si util. Va astept si alta data cu drag, sa descoperim impreuna cum castigi bani pe Internet cand esti doar incepator.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

GO TO TOP