Daca esti elev si ai nevoie de bani de buzunar, daca esti student si nu ai prea mult timp la dispozitie, daca ai un job cu salariu redus, daca esti o mamica in concediu postnatal, daca esti pensionar si inca iti place sa butonezi pc-ul, lumis-detoatepentrutoti este sursa ta de informatii utile despre activitati si afaceri online simple generatoare de venit suplimentar. Idei de afaceri online simple, idei de joburi mici online, de toate pentru toti incepatorii care vor sa stie cum se castiga bani online din activitati platite, simple sau nu, pe net.

De toate pentru toti, utile pentru incepatorii in venit suplimentar online


A trecut timpul sondajelor online la care asteptati cel putin o jumatate de an pentru a fi platiti ! Nu e o gluma, surveystime plateste instant, dupa fiecare sondaj online, direct in paypal.Inregistrati-va, si, pe cai!

Din online, toti pot castiga bani

Va place sau nu, credeti sau nu, acesta este adevarul. In online, o multime de oameni castiga bani muncind in joburi mici oferite de firme sub conceptul economic de outsourcing. Dar, din online, se pot obtine si fonduri banesti de la o multime de mici investitori pentru finantarea proiectelor personale ale celor creativi, prin conceptul de crowdfunding.

Desi am putea crede ca cele doua concepte economice sunt diferite, ele de fapt, se bazeaza pe acelasi principiu: utilizarea puterii pe care o furnizeaza multimile de oameni concentrate pe rezolvarea aceleiasi sarcini. Am putea spune ca ele sunt aplicarea in practica a proverbului "unde-s multi, puterea creste". Va propun sa aflam cateva informatii utile despre ce inseamna conceptele de outsourcing si crowdfunding utilizate des in practica firmelor care lucreaza pe internet.

Conceptele economice de crowdfunding si outsourcing stau la baza colectarii de fonduri pentru finantarea proiectelor noi, sau a lansarii de microjoburi in numar mare pentru minifreelancerii care vor sa castige un venit suplimentar din munca online.

  • Outsourcing, metoda care ofera joburi mici unei multimi de oameni
  • Outsourcing este metoda pe care o folosesc firmele pentru a-si rezolva anumite sarcini de lucru cu ajutorul unui lucrator din afara companiei. Un astfel de lucrator este ales, de regula, dintre cei ce vor sa castige bani din munca online si aplica pentru rezolvarea acelui task. Selectia lucratorilor se face pe baza reputatiei, a pregatirii profesionale, iar uneori a recompensei pentru care este dispus sa rezolve munca ceruta.

    In regim outsourcing se rezolva acele sarcini de lucru care presupun rezolvarea corecta a lor dar nu necesita si creativitate.

    Orice firma care are o activitate sezoniera intensa poate apela la utilizarea unei multimi de lucratori pentru rezolvarea unor sarcini presante si sezoniere.

    La fel, cand o activitate necesara implica o multime de munca repetitiva si imposibil de rezolvat cu lucratorii proprii, firmele impart activitatea in multe microjoburi numite tasks si le posteaza in site-urile unde gasesc lucratori pentru indeplinirea lor.

    Outsourcingul, in termeni economici este activitatea de externalizare a unor sarcini productive neesentiale catre firme externe sau persoane fizice care ofera un raport pret-calitate mai profitabil.

    Prin metoda de outsourcing, webmasterii, in general, isi rezolva numeroasele munci necesare dar plictisitoare si consumatoare de energie necesare la lansarea unui nou site.

    Microjoburile de care au nevoie se obtin din ruperea unui job mare in microjoburi numite microtasks, in limba engleza. Ele se repartizeaza la o multime de lucratori online si astfel, o munca pentru care ar fi fost necesare cateva zile se realizeaza intr-o zi sau in cateva ore. Platile pentru asemenea munci sunt de la unu la 10 centi iar cei care vor sa castige bani online din munca pe Internet sunt multi. Astfel de site, daca sunteti dintre aceia, vi l-am prezentat in munca online de acasa in 2013. Microtasking-ul mai poate implica sarcini cum ar fi scanarea imaginilor, corectura, corectarea bazei de date si transcrierea de fisiere audio.

    Munca se executa mai rapid, mai ieftin, si, de obicei, cu mai putine erori-corectarea se face cu sisteme de validare performante. Deoarece microjoburile pot fi efectuate chiar si de catre persoane din tari mai putin dezvoltate, outsourcingul este o metoda de asigurare a unor mici locuri de munca si pentru persoanele din tari cu o tehnologie ramasa in urma.

    O alta metoda prin care se ofera de lucru lucratorilor specializati pe internat, este crowdsourcingul. In Crowdsourcing castigi bani doar cand esti ales, si nu putem spune ca este o metoda prin care toti pot castiga bani.

  • Crowdfunding, metoda de obtinere a surselor de finantare pentru proiecte noi
  • Crowdfunding este metoda prin care se cere unei multimi de oameni sa doneze bani pentru unul din proiectele voastre, in schimbul unei recompense specificata din start.

    Crowdfunding este folosit mai ales de catre artisti, organizatii de caritate, dar si de persoane fizice care au nevoie la un moment dat de fonduri suplimentare pentru a-si rezolva rapid o problema de viata.

    Crowdfunding se utilizeaza pentru colectarea de fonduri necesare inceperii unor proiecte de cercetare din domenii ca tehnologie, sanatate sau proiecte din domeniul artistic, ca filmarea unor filme documentare deosebite, inregistrarea unui nou CD, etc.

    Daca sunteti dintre cei ce considerati ca aveti un proiect important dar nu dispuneti de banii necesari realizarii lui iata ce trebuie sa faceti:

    Cautati o platforma de crowdfunding, stabiliti suma de care aveti nevoie pentru a va atinge scopul propus si termenul limita pana la care acesta sa fie indeplinit. Daca oferiti recompense donatorilor acestea se vor specifica in proiect.

    Trebuie ca telul sa fie atins in totalitate inainte de termenul limita specificat, altfel toate sumele vor fi returnate donatorilor. Termenele de realizare sunt de obicei, mai mici de 60 de zile.

    Cea mai cunoscuta platforma internationala de crowdfunding este gofundme.com.

    In aceasta platforma de crowdfunding, dupa inregistrare, creezi un site free in care iti expui cauza, apoi ii dai share in toate retelele sociale in care ai prieteni si site-ul tau nou colecteaza donatii prin intermediul platformei.

    Platforma de crowdfunding gofundme este deschisa si pentru tarile din Comunitatea Europeana care folosesc ca moneda de plata euro.

    Platforma gofundme.com retine un comision de 5% din donatii, plus comisioanele practicate de banci. Pentru tarile europene platile se fac prin paypal.

    Proiectele publicate pot fi din domenii diverse si pot fi publicate atat in nume personal cat si in numele unor fundatii.

    V-am scris despre "gofundme.com" pentru ca nu am rezistat tentatiei de a va da si informatii concrete, nu doar teoretice. Din nefericire, insa, tara noastra nu este acceptata. Pentru noi, romanii, lucreaza platforma crowdfunding indiegogo.com.

    La noi, in Romania, din luna mai 2013 a aparut platforma "potsieu.ro" care functioneaza pe principiul de crowdfunding. Sa-i uram succes si sa speram ca va avea viata lunga si va aduce o schimbare benefica pentru toti cei ce au nevoie de colectarea de bani pentru inceperea unui proiect. Din nefericire, am avut impresia ca nu este foarte permisiva iar proiecte personale nu prea am vazut acolo. In plus, totul va depinde de generozitatea si de aplecarea spre investitie a romanilor.

    Asadar, indiferent ca executi doar simple joburi mici in mediul online, sau ca ai nevoie de colectarea de fonduri pentru a incepe o mica afacere bazata pe un proiect original, tot te lovesti de conceptele de outsourcing si crowdfunding. De aceea am considerat ca e necesar sa stii si cateva informatii teoretice despre ele.

    0 comments:

    Trimiteți un comentariu

    Multumesc de vizita. Astept un comentariu interesant si util. Va astept si alta data cu drag, sa descoperim impreuna cum castigi bani pe Internet cand esti doar incepator.

    Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

    GO TO TOP